Vanaf heden heeft de redactie besloten dat de "movements"  van Schiphol na lange tijd van afwezigheid weer terug komen in de digitale versie van Airnieuws. Er is voor gekozen dit wel in een iets andere vorm te gaan doen.  Je zult dus geen rijen met vliegbewegingen tegenkomen, maar we willen de movements per maand d.m.v. foto's gaan weergeven, een zogenaamde fotolog.
 

We zijn dus op zoek naar foto's van bijzondere visitors  (nieuwe maatschappijen, nieuwe kleurenschema's, speciale kleurenschema’s  etc.)  aan onze nationale luchthaven. Dus mocht je foto's hebben genomen in augustus en de maanden daarna, stuur deze dan op naar het bekende adres. We beginnen deze rubriek met een paar leuke bezoekers in juli 2013.
 De 9H-AEQ vliegt al weer een tijdje met een speciaal kleurenschema ter promotie van het feit dat de hoofdstad Valletta in 2018 European Capital of Culture zal zijn. Nieuw is dat de staart recent is aangepast in het nieuwe kleurenschema. (Peter Heeneman, 6 juli 2013)


Half juli vonden de jeugd Olympische spelen plaats in Nederland. De Tsjechische sport delegatie arriveerde in stijl en maakte gebruik van een luchtmacht
Airbus A319-1CJ met registratie 3085. (Peter Heeneman,  juli 2013)


Op 19 juli arriveerde er op Schiphol -Oost een leuke bizjet in de vorm van de A6-VAS een Embraer 135BJ van Empire Aviation Group.
(Peter Heeneman, 19 juli 2013)


Nieuw deze zomer op Schiphol is de IJslandse lowcost maatschappij WOW-airlines. Met 3 gehuurde Airbus A320's van het Bulgaarse Air Via, waaronder de
LZ-WOW, vliegen zij 3 maal per week de route Amsterdam- Reykjavik. (Peter Heeneman, 19 juli 2013)


Leuke militaire bezoeker deze maand was een nightstop van de 177704 een C-17A van de Canadese luchtmacht.  Helaas werd deze kist in verband met zijn late aankomst geweigerd door Rotterdam-The Hague airport, waardoor er uitgeweken moest worden naar onze nationale... (Peter Heeneman, 23 juli 2013)


De laatste jaren vliegt BH airlines zomercharters naar het steeds populairder wordende Bulgarije. Nieuw dit jaar is dat hun kisten voorzien zijn van grote "Billboard" titels, zoals op Airbus A320 LZ-BHH te zien is. (Peter Heeneman,  23 juli 2013)


De Airbus A320 series 200 is een veel geziene kist op Schiphol. Nieuw de laatste weken zijn de nieuw afgeleverde exemplaren voorzien van zogenaamde sharklets oftewel winglets.  O.a. Lufthansa en Vueling vliegen inmiddels met van sharklets voorziene A-320's op Schiphol.  Op de foto de D-AIZS van Lufthansa. (Peter Heeneman,  23 juli 2013)


De nieuwe nationale luchtvaart maatschappij van Litouwen is Air Lituanica. Momenteel vliegen ze tijdelijk met een gehuurde Embraer 170: de ES-AEB van Estonian Air in volledige Air Lituanica kleuren. (Peter Heeneman,  25 juli 2013)


Capaciteitsproblemen van Transavia bracht de OM-GTA een B737-4Q8  van Go2Sky naar Schiphol. Deze nieuwe Slowaakse maatschappij vliegt momenteel in opdracht van het Italiaanse Mistral Air charters vanuit Bergamo. (Peter Heeneman, 25 juli 2013)

     
 

Credits: Peter Heeneman