Het is een verslagje van een vorig jaar, maar met de zomer in aantocht is het misschien een bron van inspiratie voor anderen. Ik schrijf geen registraties, het is dan ook foto impressie van het vliegveld.

Eind augustus vlogen mijn vriendin en ik met Arkefly vanaf Schiphol naar Skiathos. Skiathos is een klein eilandje ongeveer 150 kilometer ten noorden van Athene.
Idee was om een lekkere zonvakantie te doen, en uiteraard even bij de luchthaven te kijken, want de foto's en filmpjes van deze luchthaven zagen er veelbelovend uit.
Uiteindelijk heb ik bijna geen strand of zwembad gezien, maar heb ik lekker in het zonnetje bij het vliegveld doorgebracht. Bij de spottersplaats is een cafetje, waar het van 's ochtends tot 's avonds gezellig druk is met spotters en vakantiegangers die weleens een vliegtuig laag over willen zien vliegen, of die flink uit willen waaien in de jetblast van een Boeing 757.

Het eiland zelf is toeristisch ingesteld, maar ga je wat verder het eiland op, dus bij de stranden vandaan, is het heerlijk rustig en is er veel mooie natuur. 
Het platform van Skiathos heeft maar twee parkeerplaatsen, eventueel een derde, door de taxibaan te gebruiken. Men was op het moment dat wij er waren wel bezig met het uitbreiden van het platform.
De terminal oogt niet gezellig, maar tijdens het wachten op de koffers konden alvast wat ideeŽn opgedaan worden aan de hand van de vele foto's die er hangen.

 

 
 

Nadat we onze spullen hadden afgeleverd in het hotel zijn we direct met een taxi teruggegaan naar het stadje om onze huurauto op te halen. We hadden het idee om even een korte stop te maken bij de spottersplaats, echter we gingen er pas 's avonds weer weg, want het was een komen en gaan van toestellen, ondanks het kleine platform.
  
 

En dan de eerste arrival, wat is dat laag!Bij het oplijnen komen de vleugels soms over de weg.


Een kort bezoekje aan het vliegveld in de avond leverde deze Jetranger op, die op de spottersplaats geland was!
In de categorie laag, lager, laagst was deze Airbus toch duidelijk de winnaar.
 Iedere ochtend reden we even langs de terminal, om te kijken of er die dag wat aan zou komen. Dit is namelijk niet iedere dag het geval! Vooral de zaterdag, dinsdag en vrijdag waren tijdens ons verblijf op het eiland het drukst. Dat de informatie op de schermen lang niet altijd up-to-date is, bleek wel, want deze Airbus van Adria kwam opeens binnen en kon vanaf het terrasje aan de haven gefotografeerd worden.
Na het betalen van de rekening was het ongeveer 15 minuten wandelen naar de spottersplaats, waar later een beter foto gemaakt kon worden.
Op de terugweg naar Amsterdam maakten we een tussenlanding op het eiland Kefalonia, waar een deel van de passagiers van boord ging en er ook weer passagiers voor Amsterdam aan boord kwamen. Tijdens het taxiŽn was het mogelijk om deze twee Dromaders door het raampje te fotograferen:  
  

Credits: Pim Hesse